Zoeken in deze blog

zaterdag 17 januari 2015

Kaasbrood met paprika

Ik heb al lang geen brood meer gebakken en toen dit recept voorbij kwam vliegen vond ik dat de tijd weer aangebroken was om zelf brood te bakken. Ik vond dit recept in Rudolphs Bakery.
Dit is een borrelbroodje, voorgerechtbrood en een lunchbrood. Je kunt het benutten zoals jij het graag wilt. Je maakt het met een vulling van gruyèrekaas, paprika en Italiaanse kruiden. Ik raad ui ook heel erg aan, dat vond ik missen in dit broodje. Het serveert prachtig op een feestje omdat het er echt heel gaaf uitziet. Je rolt een plak deeg uit, spreidt hier kaas, paprika en kruiden op uit en rolt dit dan op. Dan snijd je in de lengte door het deeg, niet helemaal, je raakt het laatste deeglapje niet. Dit trek je als het ware uit elkaar zodat je een brood op een brood op een brood krijgt, met allemaal laagjes. Het ziet er zo vet uit! En het is ook nog eens een ongelofelijke lekkere smaaksensatie die in je mond een feestje bouwt. Wat willen we nog meer? Hieronder het recept van dit heerlijke broodje! Bon apétit!



Kaasbrood met paprika

Ingrediënten

Voor het deeg
  • 300 milliliter melk
  • 12 gram gedroogde gist
  • 500 gram bloem
  • 1 mespunt zout
  • 4 eetlepels olijfolie
Vulling
  • 400 gram Gruyère kaas
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 ei
Bereidingswijze
Deeg
Vet een kom in. Verwarm de melk tot lauwwarm en los hier de gist in op. Maak een kuiltje in de bloem op het aanrecht en strooi het zout hierover. Niet in het kuiltje. Meng het gistmengsel en de olijfolie in het kuiltje, roer beetje bij beetje de bloem hierdoor en kneed dit dan tot een soepel deeg. Laat het deeg in een ingevette kom voor een halfuur rijzen.

Vulling
Verwarm de oven voor op 225 graden. Rasp de gruyèrekaas. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes. Meng de kaas, paprika en de Italiaanse kruiden. Kluts het ei. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een plak met de afmetingen van 40 tot 50 centimeter. Beleg het deeg met de kaasvulling. Laat aan de bovenkant een dikke rand vrij van de vulling. Bestrijk de rand waar geen vulling op ligt met het ei. Dit dient als plaklaagje. Rol het deeg strak op en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de rol over de lengte in en trek de laagjes die ontstaan een beetje uit elkaar. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. 

Bon apétit!


1 opmerking:

  1. Ziet er erg lekker uit denk ook wel dat het lekker is met uien.

    BeantwoordenVerwijderen